Media klipp om tempelriddarnas historia från BBC på Youtube

Tempelriddarna stad med en dold underjordisk "tvilling"

Under bergsstaden Osimo i Italien ligger ett dolt nätverk av tunnlar och kammare som förbinder stadens palats i en mystisk labyrint. Staden var en gång strategiskt viktig för tempelriddarna, vars symboler fortfarande finns i hela Osimo, både ovanför och under ytan. Användes dessa gångar och grottor av tempelriddarna för att fortsätta sina hemliga aktiviteter långt efter att ordern hade upplösts?

Video av Valerio Maggio

Varför markerar tempelriddarna denna mystiska plats på kartan?

Eremitaget i San Bartolomé, ett kapell från 1100-talet i Rio dos Lobos Canyon, byggdes av tempelriddarna på en mycket specifik plats. Genom att ansluta de viktigaste tempelriddarnas fästen på den iberiska halvön kan du rita ett kors på kartan med San Bartolomé eremitaget mitt i mitten, i hjärtat av ett område med en gammal mystisk historia. Men kan symboliken inne i kapellet också koppla platsen till förbundsarken?

Video by Nacho Larumbe

Var denna lilla kyrka templarnas 'Vatikanen'?

Strax utanför stadsmuren i Tomar, den sista portugisiska staden som fick beställningen för att byggas av tempelridderna, ligger en liten kyrka med en överraskande viktig koppling till denna en gång mystiska och hemliga religiösa organisation.

Video av Izabela Cardoso & Fernando Teixeira