Varför markerar tempelriddarna denna mystiska plats på kartan?

Eremitaget i San Bartolomé, ett kapell från 1100-talet i Rio dos Lobos Canyon, byggdes av tempelriddarna på en mycket specifik plats. Genom att ansluta de viktigaste tempelriddarnas fästen på den iberiska halvön kan du rita ett kors på kartan med San Bartolomé eremitaget mitt i mitten, i hjärtat av ett område med en gammal mystisk historia. Men kan symboliken inne i kapellet också koppla platsen till förbundsarken?

Video by Nacho Larumbe

Tempelriddarna stad med en dold underjordisk "tvilling"

Under bergsstaden Osimo i Italien ligger ett dolt nätverk av tunnlar och kammare som förbinder stadens palats i en mystisk labyrint. Staden var en gång strategiskt viktig för tempelriddarna, vars symboler fortfarande finns i hela Osimo, både ovanför och under ytan. Användes dessa gångar och grottor av tempelriddarna för att fortsätta sina hemliga aktiviteter långt efter att ordern hade upplösts?

Video av Valerio Maggio

Var denna lilla kyrka templarnas 'Vatikanen'?

Strax utanför stadsmuren i Tomar, den sista portugisiska staden som fick beställningen för att byggas av tempelridderna, ligger en liten kyrka med en överraskande viktig koppling till denna en gång mystiska och hemliga religiösa organisation.

Video av Izabela Cardoso & Fernando Teixeira

 

Dokumentär. Tempelriddarna (2010)

Historiedokumentär om Tempelherreorden var en medeltida orden som grundades 1119 (911) för att skydda pilgrimer mot överfall då de färdades till Jerusalem under korstågen. Namnet kommer av att ordens högkvarter låg i Klippdomen som är en muslimsk helgedom i Jerusalem beläget på samma plats som det forna Salomos tempel. De flesta i orden mördades fredagen den 13 år 1307 av den Franske kungen. Orden ska enligt legenden ha överlevt, men få bevis föreligger.