Målning av Gisela Trapp

Kommanderi St Erik

Kommanderi St Erik har sedan 2010 verkat i Mälardalen. Vår verksamhet vänder sig till medlemmar i regionen, men vi tar gärna emot blivande medlemmar från norra delen av Sverige, vilka kan med stöd av oss utvidga orderns etablering i norra Sverige. Vi inom     St Erik har hitintills inriktat vår verksamhet mot att lämna stöd till andra organisationer som bedriver välgörenhet både internationellt och nationellt. 
Foto St Erik

PILGRIMSVANDRING I MÄLARDALEN

St Erik kommer under våren och hösten 2021 arrangera pilgrimsvandringar. Följ med oss på en vandring. Det kan vara av andliga eller historiska skäl eller bara för att du tycker om att vandra. Mer information om dessa vandringar hittar du på huvudsidan under Pilgrimsvandringar.


St Eriks Vapensköld

Tinkturen består av metallerna guld och silver med färgerna svart och röd.

De tre röda Mantuanska korsen representerar treenigheten. Svärdet i silver och hjaltet i guld med rött kors, uppåtvänt står för att aldrig vika eller ge sig, krona i guld trädd på svärd betecknar livetskrona, hoppet om frälsning och tillträde till himmelriket. Svärdet är en replika av Hugo de Payens svärd. Kronan är delvis en kopia av St Eriks krona men med sju spiror som representerar de sju ridderliga dygderna.

I botten av skölden tre röda vågor som symboliserar en källa sprungen ur blod men som också representerar de tre ridderliga löftena.

Svärdet, kronan och källan representerar St Eriks liv.

 
 

Pilgrimsvandring

Grand Prior, Grand Chaplain och Commander St Erik gick ut 23 februari 2021 för att påbörja projekt "Pilgrim". Vi utgick från Salems vackra kyrka till att nå Botkyrka kyrka, ca 8km.

 

Kontakta oss

E-post