Projekt årets veteran

Årets veteran utses varje år av veteranförbundet. Kommanderi EGINO skänker vid detta tillfälle en fastställd summa pengar som årets veteran, sedan bestämmer till vilken person eller organisation pengarna skall gå till. Ett krav är att donationen skall gå till en verksamhet som stödjer krigets offer.
Mer information gällande donationen, finner ni här, och de tidigare pristagarna 2014-2020  finner ni här. Till höger  finner ni vilka organisationer som har mottagit donationen.
Klicka på logotyperna så kommer ni till deras hemsida.

Årets veteran 2019

Martin Neovius får utmärkelsen Årets Veteran 2019 med motiveringen:
Professor Neovius har med sina innovativa studier inom psykisk ohälsa, fysisk ohälsa och socialt utfall vetenskapligt belagt att veteraner som grupp inte är mer utsatta än övriga jämförbara individer, tvärtom utmärker sig veteranerna positivt. Resultatet av genomförda studier som omfattar samtliga svenskar som mönstrat och varit på militär utlandstjänstgöring från 1990 och framåt påvisar att veteranerna, som grupp, är en tillgång för samhället och ger oss fakta att bemöta påståenden att veteraner skulle vara en utsatt grupp i dessa avseenden.

 Kort sagt kan vi veteraner, tack vare professor Neouvius, har all anledning att vara ”Stolt veteran”. Professor Neovius valde att donera den gåvan han fick av OSMTH Sweden till invidzonen

I Sammarbete med