Projekt årets veteran

Årets veteran utses varje år av veteranförbundet. Kommanderi EGINO skänker vid detta tillfälle en fastställd summa pengar som årets veteran, sedan bestämmer till vilken person eller organisation pengarna skall gå till. Ett krav är att donationen skall gå till en verksamhet som stödjer krigets offer.
Mer information gällande donationen, finner ni här, och de tidigare pristagarna finner ni här 2014-2020 och 2021-2030 . Till höger  finner ni vilka organisationer som har mottagit donationen.
Klicka på logotyperna så kommer ni till deras hemsida.

 

Årets veteran 2023

2023 Kim Svensson

 

“Vi är oerhört stolta över att utse Kim Svensson till Årets Veteran vars bilder har bidragit till att göra begreppet utlandsveteran och vårt förbund mer känt, sade Sverker Göranson (Veteranförbundets ordförande)i samband med medaljeringen.

“Kims bilder är en viktig del i ett större sammanhang”, sade Sverker och berättade att det är en ära att ha Kim som fotograf i förbundet. Kims berörande bilder berättar många historier, hans kunskap och erfarenhet är enastående när det gäller att fånga stämningen på våra aktiviteter och hans sätt att spegla veterankollektivet är helt unikt.

Refr: Rekyl